inici CAT
Som una empresa dedicada a la fabricació de taps de suro natural que s’adapta a les exigències d’un sector que s’ha modernitzat en l’elaboració de vins tranquils per al seu consum. Seguint el procés tradicional, fabriquem amb total respecte al medi i a la personalitat de cada celler, sota els criteris de la qualitat, fiabilitat, proximitat i adaptabilitat a qualsevol demanda o especificitat que requereixen els clients que ens fan confiança.
Estem ubicats a Palamós, una zona de gran tradició surera. Fabriquem des del 1919 i hem rebut el coneixement necessari al llarg de tot un segle per fer reeixir la complexitat dels vins actuals amb el llegat del suro.
Les característiques del suro, per la seva porositat i impermeabilitat, fan que sigui l’únic material que pugui oferir l'entrada d’oxigen sense asfixiar el procés de microoxigenació mentre propicia l’evolució i correcta maduració del vi.

El vi, tal com el coneixem avui, sigui escumós o tranquil, és el resultat d'una evolució en la qual el tap de suro hi ha tingut un paper destacat. La seva estructura cel•lular única encara no ha pogut ser reproduïda. Per tant, la complicitat entre el vi i el suro té el futur assegurat.


El vi t’ha d’agradar i el tap tapar
Què significa "entendre de vins"? No és necessari ser un expert per gaudir del vi. L’única cosa realment imprescindible és que t'agradi el vi i, a més, si un vi t'agrada . . . segur que és un bon vi.

Igualment, el tap de suro, per sobre de tot, ha de fer bé la seva funció principal: tapar l'ampolla. No s’han de produir pèrdues de cap mena; el líquid no ha d'envair la superfície de contacte entre suro i vidre, ni s’ha de produir cap mena d’entrada d’aire que pugui oxidar el vi. Tampoc ha d'aportar cap gust ni olor al vi.

Per poder garantir el millor tapament, a Suberis prenem un seguit de precaucions:

- A partir de la segona bullida, tot el procés de fabricació es realitza íntegrament a les nostres instal•lacions de Palamós.

- El bullim per aspersió, 45 minuts ruixat amb aigua a 90/95ºC, per tenir la seguretat que tota l’aigua que toca el suro és aigua neta.

- Utilitzem suro “de creixement lent”. El gruix de les pannes, extretes seguint l’habitual cicle de 9 anys de mitjana, s’ajusta, sense necessitat d’envair la zona llenyosa exterior, als 24 mm de diàmetre del tap. Això ens dóna:

  • una densitat mitjana al voltant dels 180 Kg/m³
  • alts percentatges de recuperació després de la compressió: superior al 91% instantània i superior al 94% als cinc minuts. 

 - Doble rentat: Rentat per immersió, amb àcid sulfàmic com a principi actiu, després de la perforació. Rentat amb peròxid (o equivalent no blanquejador) després del primer pas del procés de selecció de qualitats. Les qualitats mitges/baixes i baixes es colmataran (procés en el que els forats del tap es dissimulen introduint-hi una barreja de pols de suro i cola homologada) per rentar-se posteriorment.

 - Diàmetre nominal: 24,2 mm per als taps naturals, 24,00 mm per als taps colmatats que porten un pol•lït addicional per eliminar restes de cola.

 - Atmosfera d’Ozó: Durant els tres dies que dura el procés d’acabat dels taps – marcat i tractaments de superfície – just abans de la seva expedició, s’emmagatzemen en condicions d’humitat controlada i ambient d’Ozó, que, amb el seu alt poder oxidant, du a terme un desinfectat molt eficient.

 - Tractaments de superfície triples: rentat en sec + parafina + silicona, que eliminen al 100% el risc de capil•laritat.


Sostenibilitat
El caràcter sostenible del tap de suro comença des del primer moment, en què l’àrea de l’alzina surera coincideix amb l’àrea de la vinya. A partir d’aquí, tot el procés esdevé sostenible per definició. És natural, renovable i biodegradable. L'extracció de suro no requereix la tala de l’arbre ni causa cap impacte ambiental; la gestió dels boscos -els grans magatzems del CO2- manté l'ecosistema mediterrani. L’alzinar redueix el risc d’incendi i té una gran capacitat regeneradora... I gasta molta menys energia fabricar un tap de suro que fabricar un tap d’alumini o un de plàstic, de l’ordre de 4 a 5 vegades menys.